fb pixel
Vyhledávání

Dnes má výročí tvůrce stupnice pálivosti a žroutka feferonek děsí lidi

Papričková mánie na Youtube zřejmě vrcholí. Všechna dosavadní videa lidí, kteří se před kamerou kdy cpali pálivými papričkami, blednou před grimasami paní vystupující pod nickem GloZell Green.

Jarek Přichystal
Jarek Přichystal 22.1.2016, 15:55

Exaktní měření pálivosti paprik a chilli papriček umožňuje tzv. Scovilleho stupnice. Dílo amerického chemika Wilbura Scovilleho dnes na počest 150. výročí jeho narození připomíná opapričkované logo vyhledávače Google.

Jak lépe oslavit tohle peprné výročí než následujícím videem se zlověstně se tvářící hřmotnou dámou, které rozpálilo už přes 30 milionů internetových uživatelů.

Její ukázka toho, co následuje, když papričku zapijete colou, předčí svým odrazujícím potenciálem i komiksovou epizodu „Rychlé šípy varují: Nepijte na ovoce!“. A přitom už snad každé malé dítě ví, že oheň v ústech nejlépe uhasí mléko, jogurt nebo kefír.

Velmi něžně a poeticky působí remake, v němž GloZell Green chroptí na podkresu jazzového recitálu, který na konci remixu přechází do rázných metalových riffů. Nádherná práce!

Kdybyste toužili poznat, proč lidem tak chutná pálivá látka kapsaicin – produkovaný některými rostlinami původně proto, aby se chránily před sežráním či poškozením živočichy včetně savců –, přečtěte si těchto zevrubně popsaných a vysvětlených 8 důvodů, proč máme rádi, když nám hoří huba.

A ještě se mrkněte, jak to dopadá, když Dánský národní orchestr slupne před koncertem nejpálivější papričky na světě. Je to psina, aspoň pro diváky, hudebníci roní pot a slzy.

Podobné články

Doporučujeme

Další články