fb pixel
Vyhledávání

Kolik kilo masa sní Češi ročně a jaké mají na talíři nejčastěji?

Vepřové maso je v české kuchyni nejoblíbenější.

Češi sní průměrně za rok 75,9 kilogramu masa na jednoho obyvatele. A kolik přesně jednotlivých druhů? Podívejte se na statistiku ČSÚ z roku 2014.

Jana Kalousová
Jana Kalousová 3.9.2017, 09:00

1. Vepřové – 40,7 kilogramu na obyvatele za rok

2. Drůbeží – 24,9 kilogramu na obyvatele za rok

3. Hovězí – 7,9 kilogramu na obyvatele za rok

4. Rybí – 5,4 kilogramu na obyvatele za rok

5. Králičí - 1 kilogram na obyvatele za rok

6. Zvěřina – 0,9 kilogramu na obyvatele za rok

7. Skopové, kozí, koňské – 0,4 kilogramu na obyvatele za rok

8. Telecí – 0,1 kilogramu na obyvatele za rok

A TADY se podívejte, že Lidl se chová jako Islámský stát.

Podobné články

Doporučujeme

Další články