Jak se vyrábí a pije absinth? V novém pořadu Jakuba Horáka to prozradil ten nejpovolanější, lihovarník Martin Žufánek

Absinth je drinkem zhýralých umělců a říká se, že zelená víla, která se skrývá uvnitř lahve, vás dokáže zavést do jiných dimenzí. Pít ho znamená skoro až rituál. Jak se to správně dělá a jak si osobitý nápoj vychutnat, o tom se bavil Jakub Horák se známým českým lihovarníkem Martinem Žufánkem.

Jakub Horák je nejen jedním z nejznámějších českých marketingových specialistů, ale také majitelem klubu Eccentric. Kde jinde by tedy měl vyzpovídat Martina Žufánka, podnikatele a provozovatele známého rodinného lihovaru Žufánek?

V rozhovoru se dozvíte jak se vyrábí, správně pije a hlavně vychutnává absinth, nebo jak přišel nápad na speciální typ tohoto nápoje, který Žufánek vymyslel u příležitosti jubilejních narozenin slavného trumpetisty Laco Décziho, a který obsahuje něco, co v sobě žádný jiný absinth nemá. Na přetřes přišla i historie absinthu; jak to, že absinth dokázal vyvolat tak zvláštní stavy a proč byl na 100 let zakázán?

Sledujte první díl nového pořadu Eccentric talk Jakuba Horáka a odhalte taje magického nápoje umělců a dekadentních zhýralců:

A tady si přečtěte rozhovor s nejstarším českým pornohercem.


Komentáře