Beránek je základ Velikonoc
Velikonoce s sebou přináší nejen možnost strávit 4 dny u jídla a pohody před televizí, ale můžete díky nim získat také cenné vzpomínky, které nám zůstanou uchovány na fotografiích. Na sociálních sítích jsme například objevili fanoušky stránky Špatně vycpaná zvířátka, kteří se pochlubili svými vlastnoručně vyrobenými velikonočními beránky. A samozřejmě, že upéct správného beránka není jenom tak. Občas se to zkrátka nepovede.
A proč vlastně pečeme sladkého velikonočního beránka? Celý tento nápad vznikl jako symbol dříve oblíbeného a všudypřítomného skopového masa, které se v minulosti objevovalo na české jídelní tabuli velmi hojně. Dokonce i v Bibli se hovoří o pečení z beránka jakožto o obřadním pokrmu. Během let se však postupně začalo skopové maso vytrácet z českých jídelníčků, a tak nám tu nakonec zbyl jen ten ze sladkého těsta politý čokoládou nebo posypaný cukrem.
V následující galerii naleznete ty nejšílenější beránky, kteří v Česku vylezli z trouby nebo lednice. Občas jsou to vážně perly.
Tak co? Dostali jste chuť na beránka, nebo byste už raději na Velikonoce nejradši přestali slavit kvůli traumatu z této šílené galerie?