… a až se 1. ledna ráno probudíte polonahý pod vánočním stromem na náměstí, budete si moct říct: Stálo to za to!
1. Red Moon
Ingredience:
40 ml Becherovky
100 ml kvalitního rybízového džusu
100 ml sody
plátek pomeranče
Sklenice: vysoká
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, přidejte rybízový džus a doplňte po okraj sodou, na závěr vložte plátek pomeranče a servírujte.
2. Jameson Select Reserve Cocktail
Ingredience:
5 cl Jameson Select
0,75 cl javorového sirupu
osminku limetky
1 střik Jerry Thomas Bitter
Ozdoba: sušená limetka a celá skořice
Sklenice: lowball
Příprava: Jameson jemně oslaďte javorovým sirupem, osvěžte čerstvou limetkou a dolaďte bitterem. Nápoj ozdobte tyčinkou skořice a sušenou limetkou.
3. Bianca
Ingredience:
30 ml Becherovky
30 ml Vermutu Bianco
30 ml šampaňského (lze vynechat)
Ozdoba: maliny a čerstvá limeta
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, vermut a pečlivě míchejte; na závěr ozdobte malinami a čerstvou mátou, popř. dolijte šampaňským.
4. Floridita Daiquiri
Ingredience:
2 kávové lžičky třtinového cukru
Šťáva z poloviny limety
Několik kapek likéru Maraschino
1 šálek drceného ledu
6 cl rumu Havana
Sklenice: Martini / V-shape
Příprava: Do mixéru vložte drcený led, přidejte všechny ingredience, promixujte a celý obsah mixéru nalijte do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobte.
5. Apple Sling
Ingredience:
45 ml ginu
45 ml jablečného džusu
45 ml toniku
Ozdoba: plátky čerstvého jablka
Sklenice: vysoká sklenice
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte gin, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
A TADY si přečtete, jak vědecky bojovat s kocovinou.