12 nejdivnějších pochoutek světa

Obrázek uživatele Bianca Johnsson
31.7.2014, 10:07
Jedete na dovolenou a máte s sebou řízky? Z prasátka, které se narodilo v Dánsku, bylo poraženo v Rakousku a prodáno v Česku. Co takhle ochutnat nějakou opravdu původní ‚lahůdku‘?

   

1. Sannakji

Korean.cuisine-Sannakji.hoe-01 Korejská pochoutka z chobotniček. Ty se nakrájí ještě zaživa, a pak se vám kroutí na talíři. Při konzumaci se občas stane, že se vám přísavkou přisaje v krku a můžete se zadusit. Dobrou chuť!    

2. Hadí vodka

876369 Další Korejskou dobrůtkou je hadí vodka. Ta se vyrábí tak, že se dají živí hadi do sklenice a zalijí lihem. Poté, co se hadi udusí, získá vodka to správné ‚aroma‘.    

3. Zvířecí penisy

a-chinese-woman-e1 Je libo ochutnat penis osla, býka, psa, tuleně, jelena, berana nebo třeba hada? Není problém. Stačí zajet na dovolenou do Číny. Tomio Okamura by mohl vyprávět, fakt že jo.    

4. Balut

balut Balut je oplodněné kachní vejce i s polovyvinutým embryem, které se prostě uvaří a sní. V Asii běžné jídlo, narazíte tu na něj v mnoha pouličních fastfoodech.    

5. Panda čaj

Most-expensive-tea-grown-with-panda-poo Panda je národní poklad Číny. A tak se nemůžeme divit, že se tu vyrábí čaj hnojený výhradně jejími výtrusy, tzv. Panda čaj. Je v kvalitě ‚bio‘ (ať už to znamená cokoli) a 1 kg se prodává v přepočtu za 65 tisíc korun.    

6. Vzduch v plechovce

5bb2c9f8d4eac89f2e998f95e27e591c Další asijskou specialitou je čerstvý a neznečištěný tibetský vzduch, zakonzervovaný v plechovce. Nápad prodávat čistý vzduch dostal Číňan jménem Čchen Kuang-piao. Chtěl prý hlavně upozornit na fakt, že v Číně už je vzduch na mnoha místech znečištěný tak, že lidé nemohou vycházet ven bez roušek. Jednu plechovku pořídíte v přepočtu za cca 15 korun.    

7. Varlata

77151005 Po zvířecích penisech jsou další delikatesou jejich varlata. Nejchutnější jsou prý koňská, pštrosí a býčí – ta posledně jmenovaná ostatně seženete běžně i u nás.    

8. Červi, brouci, sarančata, kobylky, cvrčci

EkEuqjH Tyto potvůrky se jemně povaří a poté se servírují smažení, se zeleninou nebo i samotní. Jsou plní proteinů, žádný tuk. Lze je připravit na slano například s chilli, ale i na sladko – do moučníků. Podle vědců je to jediná dnes známá šance, jak v budoucnu vyřešit problém nedostatku potravin.    

9. Casu marzu

casu-marzu-formaggio-marcio Je kontroverzní pokrm ze Sardinie. Evropská Unie ho rovnou zakázala, jelikož tento ovčí sýr vzniká tak, že moucha jménem sýrohlodka drobná do něj naklade vajíčka, z kterých se následně vylíhnou larvy. Ty se pak sýr začnou okamžitě pojídat a to, co z nich vychází ‚druhým koncem‘, pomáhá sýru správně ‚uzrát‘ a dát mu jeho jedinečnou chuť.    

10. Oko tuňáka

IMG_0849 Lze ho nalézt v Japonských obchodech cca za 1 dolar. Podává se vařené a chutná prý trochu jako chobotnice.    

11. Sušení ještěři

lao-shan-herbalist-dried-lizard Sušení ještěři se používají k vaření polévek a někdy jsou naplněni alkoholem, který má po extrakci léčivé vlastnosti. Tento proces však trvá roky.    

12. Živá zvířata

1084010083_2ad1351c71_z V případě tohoto ‚jídla‘ bijí ochránci zvířat na poplach, jsou rudí vzteky a tak podobně. A nejen oni. No řekněte sami, konzumovali byste nějaké zvířátko zaživa?   chien_sandwich these_funny_animals_1060_06 306746_279737308705273_100000070179476_1138611_272551057_n      

Komentáře