Pro milovníky sladkého! Bezlepkové jarní cupcaky s fialkami

Tyhle cupcaky jsou nejen strašně dobré, voňavé, ale i zdravé. Takže hurá do pečení!

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Budete potřebovat:

Těsto
125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
3 vejce
100 g najemno nastrouhané mrkve
180 g bezlepkových ovesných vloček
80 g třtinového cukru
½ sáčku prášku do pečiva


Krém
250 g tvarohu
100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
150 g třtinového cukru
Fialkové aroma
Fialky nebo jiné jedlé květiny na ozdobu


Postup:

Rostlinný tuk rozpusťte. V míse robota vyšlehejte spolu s vejci a cukrem do hladké směsi. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev.
Polovinu ovesných vloček rozmixujte na jemnou směs. Pomůže vám s tím kvalitní mixér. Druhou polovinu vloček nechejte vcelku. Oboje vločky smíchejte a přimíchejte k nim také prášek do pečiva.
Obě připravené části spojte v jedno těsto. Rozdělte do papírových formiček na cupcaky. Z tohoto množství těsta připravíte 12 kousků.
Pečte na 170 °C, 30 minut.
Po upečení nechejte vychladnout.
Třtinový cukr na krém rozmixujte v kvalitním mixéru, aby byl jemný jako cukr moučkový. Vyšlehejte se změklým tukem. Přidejte tvaroh. Pokud seženete fialkové aroma, přidejte pár kapek.
Krémem ozdobte vychlazené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlou květinou – ideálně fialkou.

A TADY si přečtěte špatná zprávy pro vegany.


Komentáře