fb pixel Recept na jednoduché domácí burgery – G.cz
Vyhledávání

Recept na jednoduché domácí burgery

Dnes i s velmi podrobným fotonávodem pro šikovné kuchtíky.

Veronika Doleželová
Veronika Doleželová 11.8.2015, 15:16

Poslední dny panují naprosto tristní horka k zalknutí. Pokud tedy nemáte čas si zajít na koupák a schováváte se před vedrem doma, bude se vám u toho hodit dobré jídlo. A léto všeobecně vybízí ke grilování. Takže co si zkusit udělat své vlastní hamburgery? Berte to jako výzvu - nakonec dopadne lahodně.

Co budete potřebovat?

Hovězí maso, sůl, pepř, studená voda, vejce, sýr (my použili goudu), listy salátu a hamburgerové housky.

Jak na to?

Na půl kila masa stačí jen jedno vejce. Pořádně ho do masa rukou vmíchejte a přidejte sůl a pepř, obojího od oka. Během míchání se přidává do masa trochu studené vody, je potom křehčí. Poté si z něj vytvarujte placky. Ty pak dejte odpočinout do lednice.

Připravte si gril a housky. Sýr si nakrájejte na plátky, omyjte salátové listy. Připravte si majonézu - a pokud vám nestačí ta obyčejná kupovaná, TADY se inspirujte na chutnější dipy a omáčky.

Poté, co budete mít maso z obou dvou stran osmažené, na gril ještě přihoďte housky a jen chvilinku je nechte osmahnout ze stran řezu. Dospoda dejte salát, potřete dresingem/majonézou, položte maso, navrch sýr, aby měl možnost se trochu rozpustit. Máte hotovo. A bylo to zatraceně lehké, to musíte uznat.

A TADY máte recept na smashburgery, které právě frčí v USA.

Podobné články

Doporučujeme

Další články