fb pixel Všude samá vejce! Nejlepší recepty na zpracování vajec po Velikonocích – G.cz
Vyhledávání

Všude samá vejce! Nejlepší recepty na zpracování vajec po Velikonocích

Velikonoce jsou za námi a před námi hromady vajec, která je třeba zpracovat. Jistě máme všichni své ověřené tradiční recepty, ke kterým se stále vracíme, ale všechno je jednou poprvé - zkuste letos něco nového a kdo ví, třeba se k těmto receptům také začnete vracet.

Tereza Jabornická 16.4.2017, 08:02

Mrkvovo-vajíčková pomazánka:

  • 3 mrkve

  • několik lžic másla – dle požadovaného množství a konzistence

  • 4 až 5 vajec natvrdo

  • 2 lžíce majonézy

  • sůl

  • pepř

  • 1 středně velká cibule

  • 1 až 2 lžičky sušené bazalky

  • pažitka

Najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaná vejce smícháme s máslem, majonézou, solí a pepřem. Cibuli a pažitku nakrájíme najemno, následně přidáme ke směsi. Na závěr přidáme pokrájenou bazalku a důkladně promícháme. Pomazánka nejlépe chutná po několika hodinovém odstátí v lednici.

Vajíčka plněná nivou:

  • 4 uvařená vejce

  • 2 lžíce másla

  • 2 stroužky česneku

  • 100 g nivy

Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a smícháme je s máslem, prolisovaným česnekem a najemno nastrouhanou nivou. Směsí plníme rozpůlené bílky.

Vaječné krokety

  • 6 vajec na tvrdo

  • 75 g tvrdého sýra

  • 3 lžíce bešamelové omáčky

  • 3 lžíce strouhanky (+ strouhanka na trojobal)

  • trocha mouky na trojobal

  • vejce

Vejce a sýr najemno nastrouháme, přidáme bešamelovou omáčku a tři lžíce strouhanky. Směs osolíme a opepříme. Směs tvarujeme do malých kuliček a postupně obalujeme nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Nutno obalit třikrát. Na závěr osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

A TADY se podívejte na 9 nádherně rozkvetlých dortů.

Podobné články

Doporučujeme

Další články