Masové kuličky v okurkové omáčce
Jídlo, které spíše než chutné bude především „rychlé“. K tomuto receptu ale potřebujete hlubokou pánev „Cortina“, která s vámi vydrží celý život. Půl kila vepřového mletého masa spojíte s „rohlíkem a půl“ nakrájeným na kostičky, vše pokapete troškou smetany. Přidáte cibuli, vejce, mouku a začnete tvarovat kuličky – nejlépe mlácením o stůl, kterým se vám hmota nejlépe propracuje. Při tvarování si nezapomeňte namočit ruce, aby se vám to „lépe koulelo“. Na pomoc si můžete povolat děti, protože „ty koulej rádi“. Do vody, ve které se vaří masové kuličky, přidáte nakrájenou salátovou okurku. Do kuliček s okurkami přidáte čerstvý kopr a jíšku na zahuštění. Vše nakonec zjemníte smetanou, necháte probublat a můžete servírovat s „uvařeným vařeným bramborem“.reprofoto - Babicovy dobroty/voyo.cz/youtube.com