fb pixel 9 důvodů, proč se nikdy nevzdat piva – G.cz
Vyhledávání

9 důvodů, proč se nikdy nevzdat piva

Pivo je lék – tady máte hned několik nosných a nevyvratitelných argumentů.

Gement
Gement 4.10.2018, 07:00

1. Pivaři žijí déle

Lékaři doporučují vypít půllitr piva denně. Tahle dávka by vám měla pomoci snížit krevní tlak a prodloužit vám tak život. Ale pozor, trojnásobná dávka tohoto doporučovaného ‚zdravého‘ množství (doporučuje ho Světová zdravotnická organizace) už však v dlouhodobé perspektivě tělu vůbec neprospívá, úplně stejně jako striktní abstinence.

2. Hydratace organismu

Španělští vědci tvrdí, že je daleko lepší si po sportovním výkonu dát místo vody malou vychlazenou desítku. Pivo jako v podstatě iontový nápoj dokáže tělu vrátit nezbytnou tekutinu daleko rychleji než obyčejná voda. Tohle věděli a praktikovali již naši předci, kteří při práci v „horkých“ provozech zaháněli žízeň alkoholově mírnou osmičkou.

3. Pevnost kostí

Víte, že lidé, kteří pijí pravidelně chmelový mok, mají větší hustotu kostí než naprostí abstinenti? Na zdraví!

4. Zdravé vlasy a nehty

Pivo obsahuje vyvážené množství koloidního oxidu křemičitého, který je důležitý pro růst a obnovu silných pojivových tkání, vlasů a nehtů.

5. Lepší zrak

Vědci z Winconsinu přišli se zajímavými výsledky výzkumu, který probíhal 25 let. Lidé, kteří si pravidelně dávali pivko jednou až dvakrát týdne, onemocněli degenerativní poruchou vidění ve 4,8 % případů. Naproti tomu abstinenty postihlo zrakové onemocnění v jedenácti procentech případů. Po pivu uvidíte lépe!

6. Pivo je bezpečné

Na světě jsou oblasti, ve skutečnosti mnoho oblastí, kde se obecně nedoporučuje pít vodu dostupnou z běžných místních zdrojů. Málokde se vám ale stane, že by vám někdo nedoporučil pít místní pivo. A takové pivo je zdravotně nezávadné, protože na rozdíl od vody prošlo filtrací a pasterací.

7. Trávení

Díky ječmenu, který je v pivu obsažen, je pivo zdrojem rozpustné vlákniny. Dejte si dvě sklenice piva a budete mít úplně ukázkovou stolici!

8. Ledvinové kameny

Pivo také pomáhá snížit riziko vzniku ledvinových kamenů, protože zpomaluje uvolňování vápníku z kostí.

9. Po pivu se netloustne

Zapomeňte na povídačky o „pivním milanovi“. Vždyť už v roce 2003 přišli vědci z Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze na to, že mírní pivaři bývají naopak často štíhlejší než nepivaři. Pivo neobsahuje tuk ani cholesterol a má navíc ve srovnání s kořalkou a vínem jen málo kalorií.

Dostali jste žízeň? No aby ne! Tak si tady přečtěte o echt českých míchačkách.

Podobné články

Doporučujeme

Další články