Tip na léto: osvěžující drinky plné slunce

Ke slunnému počasí patří i orosené drinky. Osvěžte se nápoji, které skvěle rozzáří všední popracovní večery i víkendová setkání s přáteli. Složitých postupů se nemusíte bát, vybrali jsme pro vás drinky snadné a rychlé na přípravu.

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Campari Orange
1 díl (40 ml) Campari
3 díly (120 ml) pomerančového džusu
Plátek pomeranče, led

Do vysoké sklenice dejte led, nalijte všechny ingredience a ozdobte plátkem pomeranče.

Cinzano Rosé na ledu
100 ml Cinzano Rosé
led
Tip: Cizano Rosé se skvěle snoubí s čerstvými jahodami

Cinzano Rosé se sodou

40 ml Cinzano Rosé
120 ml sody
led
Tip: Drink dozdobte čerstvou mátou

Metaxa Cucumber

4 ml Metaxy 5*
1 cl cukrový sirup (50 % vody, 50 % cukru)
2 cl limetková šťáva
3 plátky salátové okurka + bazalka
8 cl Tonic (Fever-Tree Tonic Water)

Do sklenice vložíme 3 plátky salátové okurky a limetkovou šťávu. Přidáme cukrový sirup, vymadlujeme paličkou a dosypeme kostkovým ledem. Zalijeme Metaxou a tonikem. Zamícháme a ozdobíme plátkem okurky a lístkem bazalky.

Metaxa Spicy

40 ml Metaxy 5*
2 plátky zázvoru
2 plátky pomeranče
1 lžička třtinového cukru
10 ml limetkové šťávy
60 ml soda

S třtinovým cukrem rozdrtíme plátky zázvoru a pomeranče. Přidáme šťávu z ½ limetky a zasypeme tříští. Přidáme Metaxu a zalijeme sodou. Vše důkladně promícháme. Dosypeme tříšť, ozdobíme plátkem limetky, plátkem zázvoru a přidáme brčko.

Aperol Spritz
3 díly (60 ml) prosecco
2 díly (40 ml) Aperol
1 díl (20 ml) sody
plátek pomeranče

Vinnou skleničku naplňte alespoň z poloviny ledem, přidejte 1 díl sody, 3 díly prosecca a 2 díly Aperolu. Aperol nalévejte krouživým pohybem, čímž docílíte perfektního promíchání všech ingrediencí a té správné oranžové barvy. Na závěr přidejte plátek pomeranče.

NEALKO

Crodino Spritz
1 dcl Crodino
zástřik sody
led, plátek pomeranče

A TADY si přečtěte něco o nejoblíbenějším jídle světa - pizze.

Komentáře