Tahle maková bábovka s rozinkami není pro bábovky!

Oslaďte si život. A to POŘÁDNĚ!

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Ingredience:
250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 g máku
50 g rozinek
50 g pomerančové kůry
100 ml předehřátého mléka
1 lžička vanilkové esence
1 balíček vanilkového cukru
200 g krystalového cukru
6 vejec
500 g polohrubé mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku

Postup:
Předehřejte troubu na 180° C. V jedné míse smíchejte směs máku, rozinek (ty si předem namočte, aby změkly) a pomerančové kůry a to celé zalijte zahřátým mlékem a vše dobře promíchejte.
V druhé misce utřete rostlinný tuk Hera máslová příchuť, krystalový a vanilkový cukr. Poté přidejte vanilkovou esenci. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém a pečlivě vymíchejte. Nakonec přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vše smíchejte do hladkého těsta. Do něj poté přidejte směs máku a rozinek a smíchejte všechno dohromady.
Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou, aby se těsto k formě nepřilepilo. Poté ji naplňte těstem a pečte asi 60 minut. Bábovku podávejte vychladlou a posypanou moučkovým cukrem.

A TADY máte návod na choux s vanilkovým krémem.


Komentáře