fb pixel Ostré břitvy, skotská whisky a britská hudba opanují pražskou náplavku – G.cz
Vyhledávání

Ostré břitvy, skotská whisky a britská hudba opanují pražskou náplavku

Přijďte si užít noc plnou ostře nabroušených břitev, vynikající skotské singl malt whisky Glenfiddich, profesionálních holičů a skvělé hudby do pražské Cargo Gallery. První barber festival Glenfiddich Razor Night se uskuteční již druhý srpnový čtvrtek od 19. hodin a slibuje nadupaný program i nevšední zahraniční hosty.

Radek Kovanda
Radek Kovanda 28.7.2017, 06:01

Těžko bychom hledali jinou výhradně mužskou činnost, než je holení vousů břitvou. O tom, že i muži mají své dny a rituály, svědčí také vzrůstající počet pánských holičství neboli barbershopů.

Ačkoliv salónní úprava vousů sahá hluboko do historie a měla by být pravidelnou součástí života každého muže, v minulých desetiletích se stáhla poněkud do pozadí. A přitom ještě na přelomu 19. a 20. století byla nedílnou součástí života téměř každého českého muže, a to nejen za účelem úpravy zevnějšku, ale především jako plnění jeho společenských povinností.

Není na tom vůbec nic zženštělého. Naopak. Přirovnala bych to třeba k návštěvě britského pánského klubu. Barbershop je zkrátka místo, které je vyhrazeno čistě mužům. To, že někdo dobře vypadá, voní, má upravené ruce, moderní sestřih, zvyšuje jeho sebevědomí, a tím i společenskou prestiž. A to přece chtějí všichni muži, nebo ne?“ vysvětluje Suzie Gillespie, majitelka prestižního skotského salonu The Players Lounge, která se spolu se svou kolegyní Suzane Davila-Ruiz jako vzácný host také zúčastní pražského barber festivalu. „U nás ve Skotsku mají barbershopy svou tradici, a i mladí kluci se od svých otců učí, že upravený zevnějšek je základ. Přitom bych řekla, že Skoti působí dost ležérně,“ dodává Suzie.

Kromě této návštěvy z Edinburghu se během Glenfiddich Razor Night předvedou také přední čeští holiči, od kterých se zájemci budou moci nechat dohladka oholit ostře nabroušenou břitvou, anebo pánský stylista firmy T.M. Lewin, jenž se pokusí rozbořit zaryté mýty o oblékání.

V ceně vstupného bude také ochutnávka pěti panáků whisky včetně jednosladovky Glenfiddich a koncert britského hudebníka Adriana T. Bella známého ze skupiny The Prostitutes, který během večera naservíruje svůj chytlavý rockově-písničkářský set z obou svých sólových alb.

Akce se koná 10. 8. v 19 hodin v Cargo Gallery na pražské Náplavce.

Vstupné: 200 CZK v předprodeji / 250 CZK na místě

Podrobný program včetně informace, jak se dostat do holičského křesla dam z Edinburghu, najdete na www.whiskyexpert.cz.

A na závěr si tady ještě projděte těchto 7 pádných důvodů, proč mít vousy.


Podobné články

Doporučujeme

Další články