Nechutnost roku: Čínská pouliční specialita obohacená o půl včelího úlu

Včely máme všichni rádi. Ale ne v jídle. V Číně se při pouliční výrobě sladkosti zvané moči na hygienu příliš nehledí.

Cestovatel a milovník street foodu Abaum Veemache, který video na YouTube nahrál, k němu poznamenává, že přestože včely byly všude, žádnou ve svém kousku moči neměl. A to si podle svých slov vybral ten s nejvíce včelami na povrchu.

A co vy? Troufli byste si zakousnout se do dobroty, která ještě před chvílí připomínala včelí úl?

Bez včel by to ale nemuselo být marné... Jak se vlastně takové moči připravuje?

Moči (nebo také mochi) je tradiční japonská sladkost. Díky slazené pastě z červených fazolí Azuki má poměrně vysokou kalorickou hodnotu. A to i přesto, že těsto je z lehké rýžové pasty. Většinou mívá bílou barvu, ale najdete i zelené nebo růžové. To ve videu výše je zřejmě čínská obdoba klasického japonského moči. A náplň z cukru, černého sezamu a arašídů je zjevně lákavá nejen pro lidi. Oblíbenou náplní je ale třeba i zmrzlina.

Jedná se o tradiční pokrm při oslavách japonského nového roku, kdy se na něm každoročně udusí velké množství japonských důchodců. Jí se ale celoročně. Na vesnicích se často pokládá ke hrobům, aby zemřelí neměli hlad.

A TADY máte 5 jídel, u jejichž konzumace nemůžete nikdy vypadat sexy.

Komentáře