Máte hlad? Připravte si grilovaného lososa s chřestem a cherry rajčátky

Život je moc krátký na to, abyste jedli špatné věci!

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Budete potřebovat:

4 porce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin)
2 lžíce oleje
Sůl, pepř
Nasekaná pažitka

Svazek bílého a zeleného chřestu
Sůl, cukr, citronová šťáva
4 trsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách
Tatarská omáčka Hellmann’s Delikátní
Citron k podávání

Postup:

Lososa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s rozehřátým olejem. Nejprve jej položíme kůží dolů a čekáme, až bude dozlatova a dokřupava. Poté otočíme a necháme lehce dopéct. Uvnitř musí zůstat růžový, nepropečený. Vyjmeme a necháme 3 minuty odpočinout. Posypeme pažitkou.
Chřest uvaříme pouze do poloměkka ve vroucí osolené, lehce oslazené vodě s citronovou šťávou. Vyjmeme a na krátkou chvilku vložíme do pánve, kde se griloval losos, a opečeme. Spolu s chřestem vložíme do pánve trsy cherry rajčátek a také opečeme. Podáváme s Tatarskou omáčkou Hellmann’s delikátní.

Komentáře