I jídlo může být zábava! Upečte si bábovku ve tvaru dýně!

Protože obyčejné bábovky (ať chutnají sebelépe) jsou prostě nuda!

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Ingredience:

2 x 300 g Hery máslová příchuť
2 x 300 g cukru
2 x 1 balení vanilkového aroma
2 x 6 vajíček
2 x 400 g polohrubé mouky
2 x 50 g mletých lískových oříšků
2 x 30 g kakaa
2 x 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
2 x 1 špetku soli
2 x 150 ml mléka
200 g marcipánové hmoty + zelené potravinářské barvivo
oranžové potravinářské barvivo
2-3 l pomerančového džusu
200 g moučkového cukru
Kuchyňské papírové utěrky

Postup:

Nejlepší je péct bábovky postupně. Pro začátek si předehřejte troubu na 180 C (160 C horkovzdušnou). Následně nádobu vymažte Herou máslová příchuť a vysypte moukou. Heru, cukr a vanilkový lusk vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce.
Do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách, postupně do těsta přilévejte i mléko. Těsto poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut. Zda je bábovka hotová, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky. Následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dáme vychladnout do lednice.
Mezitím si obarvěte marcipán, který vytvarujete do silných listů a stonků, na zeleno.
Oběma bábovkám zarovnejte konce, tak, aby na sebe pasovaly. Poté z nich vytvořte dýni.
Vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánový stonek držel co nejlépe.
K výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Následně jím přelijte dýňovou bábovku. Zaschlá poleva připevní stonek k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.

Komentáře