Hra s jídlem! Upečte si cupcaky à la „Borůvková zmrzlina v kornoutu“

Takhle dobrota bude bavit a chutnat malým i velkým! Máme odzkoušeno!

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

Budete potřebovat:

• 125 g změklé Hery máslová příchuť (1/2 balení)
• 3 vejce
• 150 g cukru krupice
• 170 g polohrubé mouky
• 50 g čokoládových peciček nebo nasekané čokolády
• 1 lžičku prášku do pečiva
• 12 zmrzlinových kornoutů s rovným dnem

Krém

• 250 g změklé Hery máslová příchuť
• 350 g cukru moučka
• 2 lžíce mléka
• 2 lžíce borůvkového džemu
Na ozdobení:
• Rozdrcená lízátka
• Cukrářské zdobení
• Borůvky a černý rybíz

Postup:

Předehřejte si troubu na 150 °C.
Změklou Heru vyšlehejte s vejci a cukrem do krémové, světle žluté hmoty. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte do krému a smíchejte. Nakonec vsypejte čokoládové pecičky a vmíchejte do těsta.
Zmrzlinové kornoutky dejte do formy na pečení mufinů. Těsto dejte do kornoutů, do tří čtvrtin výšky.
Pečte v předehřáté troubě, 45 minut.
Základy nechejte úplně vychladnout.
Změklou Heru ušlehejte s cukrem, mlékem a borůvkovým džemem. Vznikne hladký krém, který dejte do zdobícího sáčku a naneste na základní kornoutky.
Rozdrťte lízátko a posypejte krém. Můžete použít i cukrářské zdobení a ovoce.

Dobrou chuť!

A ještě tu mámě něco Pro všechny milovníky sladkého! Bezlepkové jarní cupcaky s fialkami.


Komentáře