Co takhle rebarborový koláč s tvarohem?

Život je moc krátký, abyste jedli špatné věci.

Obrázek uživatele Nikola Nadvornikova
Nejmladší redaktorka g.cz

INGREDIENCE:

Těsto
•450 g polohrubé mouky
•200 g moučkového cukru
•1 prášek do pečiva
•200 g vychlazené Hery máslová příchuť
•4 žloutky
Krém
•750 g plnotučného tvarohu
•100 g moučkového cukru
•1 vanilkový pudink (prášek)
•2 vejce
•250 g rebarborových stonků + 100 g třtinového cukru

POSTUP:

Mouku promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidejte žloutky a vychlazenou Heru. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. To nechejte minimálně hodinu odpočinout v lednici.
Těsto rozdělte na 3 díly. Jeden z nich vraťte do lednice. Zbylé dva spojte a připravte si základ do formy.
Dno rozevírací dortové formy o průměru 25 centimetrů si vyložte pečícím papírem. Ten do formy pěkně přivřete. Boky vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou.
Připravené těsto rozválejte do kruhu a dejte do formy. Mělo by zakrýt dno i boky formy, až po horní okraj. Těsto rozprostřete prsty a dno propíchejte vidličkou.
Rebarborové stonky oloupejte, nakrájejte na krátké špalíčky a dejte spolu s cukrem do hrnce, povařit doměkka. Nechejte vychladnout.
Všechny suroviny na krém, včetně vychlazené rebarbory, dejte do mísy robota a za pomoci šlehací metly vyšlehejte krém. Rebarbora se při šlehání rozpadne na malé kousky.
Hotový krém, bez hrudek, vyšlehaný dohladka, vlijte do dortové formy, na základ z těsta. Povrch uhlaďte. Formou několikrát bouchněte o pracovní desku. Aby se z těsta dostal ven přebytečný vzduch.
Zbytek těsta z lednice nastrouhejte na hrubém struhadle. Těmito kousky posypejte povrch dortu.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.

Komentáře