fb pixel 6 "jiných" restaurací, které byste měli vyzkoušet – G.cz
Vyhledávání

6 "jiných" restaurací, které byste měli vyzkoušet

Ivan Brezina
Ivan Brezina 13.12.2016, 08:10

Kam zajít za zajímavým gastronomickým zážitkem? Můžete dát na doporučení kamarádů, nebo se nechat inspirovat výsledky už třetího ročníku ankety, kterou uspořádal gastronomický průvodce RESTU. Jak to dopadlo?

1. Celkově nejlepší podnik a nejlepší kuchař

Nejlepším gastronomickým podnikem roku 2016 je pražský Čestr. Odnesl si nejen celkové vítězství, ale také cenu v kategorii TOP Kuchař. Čestr sází na domácí vyzrálé maso tzv. českého strakatého skotu (odtud zkratka v názvu restaurace). Zpracovává ho do mnoha jinak opomíjených partií a kousků, které pak znovuobjevené přináší na stůl.

2. Nejlepší restaurace zaměřená na českou kuchyni

K původním gastronomickým hodnotám se obrací průhonická Babiččina zahrada, která i díky své prvorepublikové kuchyni zvítězila v kategorii TOP Česká.

3. Nejlepší prostředí

Podle uživatelů RESTU ho má středověká krčma Dětenice, ve které každý večer čekají na hosty šermíři, kejklíři či tanečnice.

4. Nejlepší servis

Vítěze kategorie TOP Servis je třeba hledat v brněnském restaurantu Pavillon, který sídlí ve funkcionalistické Zemanově kavárně a pyšní se unikátním moderním designem.

5. Nejlepší pro vegetariány

Skokanem roku a zároveň vítězem v kategorii TOP Vegetariánská se stal pražský Etnosvět, kde připravují například bezmasé varianty pokrmů, jako jsou hamburger, pekingská kachna nebo tatarský biftek.

6. Nejlepší burgrárna

V pražském Meat & Greet burgerhouse nastavili poctivý přístup k americké kuchyni. Veškeré komponenty jejich pokrmů jsou totiž domácí výroby. I díky tomu získali cenu TOP Burgrárna.

Kompletní výsledky ankety RESTU najdete na www.restauraceroku.cz. Nejrozsáhlejší anketa v Česku získala na domácí gastronomické mapě pevné a respektované místo během pouhých tří let. Je unikátní svou komplexností, a to hned ze dvou důvodů:

1. Do služby RESTU je v Česku zapojeno více než osm tisíc restaurací.

2. Restaurace nehodnotí jen několik vybraných kritiků (jak je u gastronomických anket běžné), ale přes 95 000 skutečných hostů, kteří si během roku zarezervovali místo v některé restauraci prostřednictvím služby RESTU a následně podnik ohodnotili přes web Restu.cz či stejnojmennou mobilní aplikaci. Rozhodují tedy jen skuteční hosté, jejich zkušenosti a zážitky.

Právě proto je pro restaurace ocenění v této anketě velkým úspěchem – aby jej získaly, musejí dlouhodobě prokazovat vysokou kvalitu.

A TADY si přečtěte, proč je jídlo lepší než sex.

Podobné články

Doporučujeme

Další články