20 restaurací, ve kterých to s prezentací jídla trochu přepískli

I kreativita má své meze. Nebo by měla mít, obzvlášť na talíři. Přesněji řečeno – ať je klidně naprosto bezbřehá ve všem možném i nemožném, jen ne na talíři. Hipsteřina, to je dřina – i v pohostinství.

Servírování jídel na lopatách, v psích miskách, sklenicích od okurek, v lebkách a botách – to je podle všeho nejnovější trend. Ne každý má ale „dostatečně pružné myšlení a žaludek“, aby si svůj oběd nebo večeři vychutnal třeba z pisoáru, kuchyňského dřezu nebo tenisové rakety.

Zakladatel webové stránky a twitterového a facebookového účtu WeWantPlates (MyChcemeTalíře) Ross McGinnes to komentuje lakonicky: „Restaurace chtějí vyniknout, ale dosáhnou akorát toho, že jejich zákazníci vypadají při jídle jako infantilní idioti.

Na výše uvedené stránce a profilech na sociálních sítích shromažďuje ty největší perly mezi divoce kreativními servisy, které podle něj předznamenávají blížící se konec světa, jak píše (doufejme, že jen v žertu) na svých stránkách.

Setkali jste se s podobnými úchylárnami i v Česku? Pokud ano, dejte nám vědět v komentářích. Fotka je za 10 bodů.

1. Snídaně pro pořádný chlapy

2. Vepřové medailonky v pisoáru? To na michelinskou medaili asi nebude...

3. To je servis!

4. Večeře ve dřezu

5. Aby nebylo pochyb o váze

6. Umíte si představit přirozenější misku na krokety?

7. Z tohoto hermelínu jsme úplně v pasti

8. To je teprve předkrm

9. Mám jen jedno přání – talíř!

10. Cesta do pravěku

11. Kočičí prolézačka?

12. Piknikový stolek pro panenky naslano i nasladko

13. Špagety po hipstersku

A na závěr ještě těchhle 20 skvostně zpackaných dezertů – těžko asi říct, co je horší.

Komentáře